среда, 14. септембар. 2011. 12:09
Potrebno je za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika tople vode
6 kašika brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fi l:
½ litra pavlake za šlag
1 dl mleka
1 kesica želatina
Čokolada:
5-6 kašika mleka
5 kašika šećera
200 gr čokolade
150 gr margarina
Dobro umutiti žumanca sa šećerom pa dodati polako vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao (koji su prethodno zajedno jednolično izmešani). Na kraju lagano umešati sneg od 6 belanaca. Peći na umerenoj temperaturi. Za fi l umutiti pavlaku u šlag. Na blagoj vatri otopiti želatin u mleku. U umućeni šlag dodati ovaj rastopljeni želatin. Za čokoladu u sredini otopiti na blagoj vatri margarin, šećer i čokoladu u 5-6 kašika mleka. Paziti da ne provri, a masa mora da bude jednolična, bez grudvica.
Ispečeni biskvit preseći na pola. Svaku polovinu premazati šlagom. Prohlađenu čokoladu (pričekati malo da se šlag ne rastopi) staviti na jednu polovinu, a onda preklopiti sa drugom tako da bude opet šlag na čokoladi. Na gornji biskvit staviti tanak sloj šlaga i narendati čokoladu kao ukras.