


среда, 14. септембар. 2011. 12:09
Potrebno:
600 gr šećera
2 l mleka
60 gr želatina
4 šlaga od vanile
300 gr lešnika
3 jaja (za biskvit)
Mleko se ukuva zajedno sa šećerom i u toplo se sipa otopljeni želatin. Ohladiti u zamrzivaču, ali da ne bude sasvim ledeno, već čvrsto da teško spada sa kašike. Umutiti šlag krem od vanile i pomešati sa prethodno ohlađenom masom. Čim bude umućeno odmah slagati u kalup. Prethodno propržiti i samleti lešnike i ispeći jednu biskvit koru od 3 jaja, jedan prst tanku. Sipati na foliju oko 2 cm debelu kremu, pa posuti prženim lešnicima i tako jedno na drugo 6-7 redova.. Odozgo staviti biskvit i sve staviti u zamrzivač da se sasvim ohladi i stegne. Na kraju se prevrne torta, izvadi iz kalupa i ukrasi šlagom.
Komentari