


понедељак, 24. октобар. 2011. 20:10
Kore:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
Ispeći tri takve kore. (Pre mućenja pomešati 6 kašika brašna sa 1 praškom za pecivo i iz te mase uzimati po dve kašike za svaku koru.)
Braon fil: Od 1 litra mleka, 4 pudinga od vanile i šećera po ukusu skuvati fil. U toplo dodati 150 gr mlevene plazme i 200 gr bele čokolade. Dobro izmešati da se ne stvore grudvice. Kada se fil ohladi dodati umućen margarin i 100 grama posebno poparenih mlevenih oraha.
Beli fil: Dobro umutiti 3 kesice želatina, 20 kašika vrele vode postepeno dodajući 2 čaše kristal šećera. Ovo pomešati sa 3 posebno umućena šlaga. Napomena: Sve pripremiti za filovanje torte pa tek onda praviti beli fil jer se on brzo steže.
Redosled ređanja je 4 puta: kora-braon fil-beli fil.Okolo ukrasiti šlagom.