понедељак, 19. септембар. 2011. 03:09
Potrebno za koru:
8 belanaca,
15 kašika šećera,
300 grama kokos brašna,
1 kašika brašna
Za kremu:
600 mililitara mleka,
1 puding od vanile,
5 kašika šećera,
8 žumanaca,
3 kašike brašna,
1 margarin,
200 grama šećera u prahu
Koru umutiti na sledeći način: Dobro umutiti belanca, pa dodavati postepeno (kašiku po kašiku) šećer, na kraju dodati celu količinu kokosovog brašna i obično brašno. Umućenu koru istresti u podmazan i brašnom posut pleh, izravnati i peći na temperaturi od 160°C. Ohlađenu koru istresti iz pleha i preseći na pola.
Kremu pripremiti na sledeći način: od 600 mililitara mleka oduzeti 200 mililitara i u to razmutiti puding od vanile, šećer, brašno i žumanca. Ostatak mleka staviti da prokuva i u njega sipati razmućenu smesu. Kuvati dok se krema ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti. Razmutiti margarin i šećer u prahu. U to dodati kuvanu kremu i dobro umutiti. Filovati: kora-krema-kora-krema. Odozgo posuti kokosom.