понедељак, 19. септембар. 2011. 03:09
Potrebno:
7 belanaca,
140 grama šećera,
140 grama brašna,
70 grama margarina,
50 grama seckanih oraha,
30 grama suvog grožđa,
nešto ušećerene narandžine korice ili mešano ušećereno voće (anas, papaja, miks tropskog voća, po želji)
malo naseckane čokolade na komadiće.
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati lagano šećer. U posebnoj posudi pomešati brašno, istopljeni margarin, seckane orahe, suvo grožđe i kandirano voće. Ovu mešavinu dodati u sneg lagano mešajući. U namašćenu i brašnom posutu tepsiju
izliti masu. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa dvadeset minuta (kao biskvit). Kolač se može ukrasiti čoklodanom glazurom, ali je vrlo ukusan i bez nje.
Tags: Beli biskvit