Svi članci iz kategorije Prerada voća i povrća
Šljivovica rakija – brend po kome se...
09.06.2022 10:06 | Prerada voća i povrća, Voćarstvo
Kažu da ukoliko želite da bolje upoznate neku zemlju, najbolji načini je da upoznate gastronomske specijalitete po kojima je poznata, ali i pića. A s obzirom na to da je šljivovica rakija jedno od najpoznatijih pića, po kome se sada već naša zemlja prepoznaje u celom svetu, jasno je zbog čega mnogi strani turisti koji posećuju…Detaljnije
Jedno od najukusnijih...
09.06.2022 10:06 | Prerada voća i povrća, Voćarstvo
Srpski domaćini koji i danas drže do tradicije će svakog svog gosta dočekati... Detaljnije
Rakija od dunje se naziva i...
09.06.2022 10:06 | Prerada voća i povrća, Voćarstvo
Čuvena dunjevača, odnosno rakija od dunje se uz takođe čuvenu kajsijevaču, odnosno rakiju... Detaljnije
Destilerije Beograd
05.05.2022 12:05 | Prerada voća i povrća
Koju ulogu imaju destilerije u proizvodnji rakije ? Ukoliko ste ljubitelj konzumiranja rakije... Detaljnije
Proizvodnja šljive – tehnološki postupci prijema i...
26.08.2011 17:08 | Prerada voća i povrća
Dok sveža šljiva može da se čuva do 40 dana na temperaturi od -2oC do +2oC, zamrznut proizvod skladišti se na temperature nižoj od -18oC, a rok upotrebe je 2 godine. Šljiva, (Prunus domestica) je jedna od najrasprostranjenijih voćnih kultura u našem regionu, broj stabala šljive čini oko 50% ukupnog broja stabala svih vrsta voća. Kada…Detaljnije