среда, 14. септембар. 2011. 11:09
Potrebno je:
100 g čokolade za kuvanje
110 g maslaca
125 g šećera
100 g smeđeg šećera
prstohvat soli
1 kašičica mlevene vanile
2 jaja
1 žumance
120 g brašna
3 kašike tamnog kakaoa
Zagrejati rernu na 180° C. Kalup premazati tanko masnoćom i posuti brašnom. Narezati čokoladu i maslac na komadiće pa ih rastopiti u posudi uronjenoj u vruću vodu. Ohladiti. Umešati u čokoladu obe vrste šećera, so i mlevenu vanilu pa postepeno umešati jaja i žumance. Na masu prosejati brašno i kakao i sve dobro izmešati. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici 30 minuta da se kolač podigne ali da u sredini ostane mekan. Ako na zabodenom štapiću ostane nekoliko vlažnih mrvica, kolač je ispečen baš kako treba. Ohlađen kolač iseći na 16 delova i zamotati u foliju. Služiti narednog dana.