


понедељак, 19. септембар. 2011. 03:09
Potrebno za 4 kore:
14 belanaca,
22 kašike šećera,
14 kašika mlevenog plazma keksa,
14 kašika mlevenih oraha;
Za kremu:
14 žumanaca,
12 kašika šećera,
13 kašika brašna,
1 litar mleka,
250 grama margarina,
250 grama šećera u prahu,
300 grama mrvljenog plazma keksa,
200 grama seckanih oraha,
100 grama bele čokolade,
100 grama tamne mlečne čokolade,
0,5 litara slatke pavlake za šlag.
Priprema kora: 7 belanaca umutiti sa 11 kašika šećera. U čvrst sneg blago umešati 7 kašika keksa i 7 kašika oraha. Veliki pleh za rernu obložiti aluminijijumskom folijom i tanko premazati uljem. Sipati masu za kore u pleh i peći oko 40 minuta na 100 stepeni Celzijusa.Toplu koru prevrnuti na čist papir,skinuti foliju i preseći po dužini da se dobiju dve kore za tortu. Postupak ponoviti sa ostalim sastojcima za kore. Za ovu tortu treba 4 kore. Postupak za kremu: u malo mleka razmutiti žumanca, šećer i brašno. Ostatak mleka staviti da provri. U vrelo mleko sipati razmućeno žumance i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti kremu da se ohladi. Umesiti penasto margarin i šećer u prahu, tome dodati ohlađenu kremu, izdrobljeni plazma keks, orahe i tvrdo iseckanu čokoladu (obe vrste). Ovom kremom filovati kore. Tortu spolja premazati i ukrasiti šlagom od umućene slatke pavlake.