понедељак, 19. септембар. 2011. 03:09
Potrebno je:
1 kupovni okrugli biskvit,
60 piškota,
1,5 decilitar mleka,
2 kašike instant kafe,
1 žumance,
50 grama šećera,
4 lista želatina,
3 decilitra slatke pavlake,
3 kašike ruma,
50 grama šećera u prahu
Za ukras:
2,5 decilitra slatke pavlake,
60 grama mlečne čokolade.
Priprema:
Staviti želatin u hladnu vodu. Instant kafu otopiti u mleku. Žumance dobro umutiti sa šećerom i malo po malo dodavati mleko s kafom. Mešati na pari da se krema zgusne. Kad se malo ohladi dodati isceđeni želatin, a zatim u hladno šlag od slatke pavlake. U namašćeni kalup prečnika 24 cm staviti kupovni biskvit, poprskati ga rumom (pomešanim sa šećerom u prahu i 3 kašike vode). Sipati 1/3 kreme u kalup. Poslagati red piškota i poprskati ih rumom. Opet sipati trećinu kreme, red piškota i treći put tako. Neka se torta dva sata steže u frižideru. Nakon toga je izvaditi iz kalupa, omazati umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti narendisanom čokoladom.