


понедељак, 19. септембар. 2011. 03:09
Potrebno za testo:
4 belanaca
prstohvat soli
60 g šećera
1 kesica vanilin šećera
4 žumanca
100 g brašna
Za nadev:
1 limun
500 g zrelih bresaka
200 g slatke pavlake
1 kašičica mlevene vanile
50 g meda
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite sneg od belanaca, soli i jedne kašike vode. Dodajte šećer i vanilin šećer a na kraju umešajte žumanca i brašno. Pecite u podmazanom plehu 12-15 minuta. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi. Breskve prelijte vrućom vodom pa oljuštite koru i iseckajte na komadiće i pomešajte ih sa 1 kašikom soka od limuna. Umutite slatku pavlaku sa vanilom i 1 kašikom narendane kore od limuna. Dodajte breskve i 1 kašiku meda. Sa dve trećine nadeva premažite koru, uvijte u rolat a jednom trećinom premažite rolat okolo.
Komentari