


понедељак, 19. септембар. 2011. 03:09
Potrebno je za 6 tortica:
300 g duboko zamrznutog lisnatog testa
1 jaje
3 kašičice želea od jabuka ili dunja
3 velike kiselkaste jabuke
50 g maslaca
40 g bademovih listića
2 kašike šećera
malo cimeta
Ostavite lisnato testo 20 minuta da se odmrzne. Razmesite testo na 3-4 mm pa od ¾ testa isecite pravougaonike veličine 8×5 cm. Rubove premažite umućenim jajetom a unutrašnju površinu želeom. Ostatak testa isecite na trake i uvite ih kao na slici. Jabuke oljuštite i uzdužno isecite na tanke kriške i stavite ih u sredinu, preko testa. Premažite ih otopljenim maslacom i pospite bademima. Pospite šećerom i cimetom. Tortice pecite oko 25 minuta do zlatnožute boje. Pospite ih šećerom u prahu pre služenja.
Komentari